13-07-2010 21:03
Gołąbki szybciutko
Przepis
Oceń jako pierwszy:
Składniki
- 1/4 główki kapusty
- 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego
- 2 cebule
- po 1/2 pęczka pietruszki i kopru
- sól i pieprz
- vegeta
- przyprawa do mięsa mielonego
- bułka tarta
- mąka
- 3 jajka
- 1 marchewka
- koncentrat pomidorowy
- kostka rosołowa
Przepis
Kapustę drobno pokroić. Dodać do niej posiekaną
cebulę, pietruszkę i koper. Doprawić solą
pieprzem i vegetą. Wymieszać. Dodać mięso
doprawione przyprawą do mielonego.
Wbić jajka, dodać bułkę tartą i
startą marchewkę. Z masy zagnieść ścisłą
masę. Uformować niewielkie okrągłe
pulpeciki. Każdy obtoczyć w mące i usmażyć na
złoto na patelni. Przełożyć do garnka. Zalać
wodą, tak aby gołąbki się przykryły. Dodać
pokruszoną kostkę rosołową i koncentrat.
Gotować na małym ogniu około godziny. Sos
zagęścić mąką rozrobioną z wodą.
Przepis dodał użytkownik justynak2233
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.