Trwa ładowanie...
dhu164g
14-05-2010 11:48

PYSZNE I BŁYSKAWICZNE CIASTO ORZECHOWE

Przepis
2.0
(3 głosy)
Oceń:
dhu164g
Składniki
  • Ciasto:
  • 1/2 kostki margaryny
  • 1 szkl. cukru
  • 4 jajka
  • 2 paczki mielonych orzechów (lub migdałów, można też zmieszać)
  • 1-2 łyżki kakao (nie słodzone)
    • Wierzch:
  • Puszka brzoskwiń
  • Śmietana kremówka 30%
Przepis

Łaczymy ze sobą wszystkie składniki na ciasto w podanej kolejności. Można także dodać krokant i/lub skórkę (owoce) kandyzowaną, np. pomarańczową.
Przekładamy ciasto do tortownicy i pieczemy ok. 30-40 min. w temp. 180 stopni.
Po ostudzeniu, ubijamy kremówkę na sztywną masę i pokrywamy nią ciasto. Na wierzch układamy pokrojone w plasterki brzoskwinie. Smacznego!!!

Ciasto jest pyszne także w wersji "light", tzn. bez śmietany, podane jedynie z połówką brzoskwini i frużeliną wiśniową :)

Przepis dodał użytkownik aimee28

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dhu164g
dhu164g
dhu164g
Więcej tematów
dhu164g