Trwa ładowanie...
dhu164g
27-04-2010 15:48

Makaron z patelni

Przepis
3.3
(6 głosów)
Oceń:
dhu164g
Składniki
  • - 200 dag makaronu (rurki, świderki)
  • - 200 dag kiełbasy
  • - 1 duża cebula
  • - 2 ząbki czosnku
  • - 1/2 szklanki zielonego groszku
  • - 1/2 szklanki kukurydzy
  • - sól, pieprz, bazylia
  • - oliwa do smażenia
Przepis

1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy;
2. Cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na oliwie około 5 minut z dodatkiem soli i pieprzu, kiełbasę kroimy dodajemy do cebuli. Czosnek przeciskamy przez praskę i również dodajemy, podsmażamy do czasu zarumienienia kiełbasy;
3. Dodajemy makaron, groszek, kukurydzę, bazylię, wszystko dokładnie mieszamy i smażymy Jeszcze około 10 minut.

Przepis dodał użytkownik s-belata

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dhu164g
dhu164g
dhu164g
Więcej tematów
dhu164g