Trwa ładowanie...
d13vzs3
24-04-2010 21:28

Buraki z papryką

Przepis
3.3
(21 głosów)
Oceń:
d13vzs3
Składniki
  • 3 kg buraków
  • 1/2 kg papryki
  • 3 duże cebule
  • 1/4 szklanki octu
  • 1/4 szklanki wody
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 łyżki soli
Przepis

1. Słoiki i zakrętki dokładnie umyć i wysuszyć;

2. Buraki umyć i ugotować w osolonej wodzie, Obrać i zetrzeć na tarce
o dużych oczkach;

3. Cebulę pokroić w krążki. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne
i pokroić w paski. Cebulę i paprykę sparzyć;

4. Do buraków dodać cebulę i paprykę, cukier, ocet, sól, wodę i gotować
5 minut;

5. Włożyć warzywa do słoików, dodać sok jaki puściły w czasie gotowania.

6. Pasteryzować 10 minut małe słoiczki , 25 minut półlitrowe.

7. Słoiki ustawić dnem do góry i pozostawić do wystygnięcia. Sprawdzić czy są szczelnie zamknięte, jeśli nie zagotować ponownie.

Przepis dodał użytkownik s-belata

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d13vzs3
d13vzs3
d13vzs3
Więcej tematów
d13vzs3