Trwa ładowanie...
d18giz6
24-04-2010 21:25

Pasztet jajeczny

Przepis
3.7
(3 głosy)
Oceń:
d18giz6
Składniki
  • - 10 ugotowanych jajek
  • - ? kg pieczarek
  • - duża cebula
  • - ? puszki groszku
  • - 15 dag startego żółtego sera
  • - pęczek szczypiorku
  • - po 3 łyżki śmietany i majonezu
  • - 2 surowe jajka
  • - sól, pieprz
  • - oliwa do smażenia
  • - tłuszcz i bułka tarta do wysmarowania formy
Przepis

1. Jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach;
2. Pieczarki myjemy, osuszamy i również ścieramy na tarce, cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oliwie razem z pieczarkami do czasu odparowania wody, studzimy;
3. Łączymy jajka, pieczarki, groszek, starty żółty ser, pokrojony szczypiorek, śmietanę, majonez, surowe jajka i dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem;
4. Formę smarujemy tłuszczem i oprószamy bułka tartą;
5. Masę wkładamy do formy, pieczemy godzinę w temperaturze około 200 °C.

Przepis dodał użytkownik s-belata

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d18giz6
d18giz6
d18giz6
Więcej tematów
d18giz6