Trwa ładowanie...
d5ilb14
13-11-2022 10:23

Rumiane drożdżowe racuchy

Przepis

Kiedy nie wiemy, co przygotować dzieciom na śniadanie lub podwieczorek, z pomocą przychodzą one - pulchne, słodkie, z owocami, bitą śmietaną, dżemem lub cukrem pudrem. Racuchy to doskonały pomysł na co dzień i od święta.

d5ilb14
3.2
(17 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
Unsplash
Źródło: Unsplash
Składniki
  • 1,5 szklanki mleka
  • 3 dag drożdży
  • 2 łyżki cukru
  • 2,5 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 1 łyżka roztopionego masła
  • olej do smażenia
  • cukier waniliowy
Przepis
  • Mleko, drożdże i łyżeczkę cukru podgrzewamy, aż będą letnie. Dodajemy 0,5 szklanki mąki, mieszamy i odstawiamy.
  • W większym naczyniu ubijamy jajka ,dodajemy resztę cukru i wlewamy zarobiony rozczyn.
  • Dodajemy resztę mąki i czekamy, aż ciasto wyrośnie. Dodajemy cukier waniliowy i roztopione masło, mieszamy i smażymy na gorącym oleju.
  • Posypujemy cukrem pudrem.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Rumiane drożdżowe racuchy
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

13
1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d5ilb14
d5ilb14
d5ilb14
d5ilb14
Więcej tematów
d5ilb14