Trwa ładowanie...
d332qlx
24-04-2010 13:28

kopytka z puree ziemniaczanego

Przepis
3.0
(1 głos)
Oceń:
d332qlx
Składniki
  • - opakowanie puree ziemniaczanego
  • - 3 szklanki mąki
  • - 1 jajko
  • - łyżeczka soli
Przepis

1. Puree przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i studzimy;
2. Do wystudzonego puree dodajemy mąką, jajko, sól i wyrabiamy ciasto;
3. Z wyrobionego ciasta odkrawamy około 5 cm kawałki, rolujemy do uzyskania walca grubości 1 cm i kroimy kopytka;
4. Wrzucamy kopytka do osolonego wrzątku i gotujemy do wypłynięcia

Przepis dodał użytkownik s-belata

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d332qlx
d332qlx
d332qlx
Więcej tematów
d332qlx