Trwa ładowanie...
d2ckt1y
24-04-2010 12:50

Brzuszek pieczony

Przepis
3.3
(4 głosy)
Oceń:
d2ckt1y
Składniki
  • - 1,5 kg brzuszka
  • - 2 ząbki czosnku
  • - sól, majeranek, tymianek, vegeta (po 1 łyżce)
  • - 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki
Przepis

1. Mięso myjemy i osuszamy. Nacieramy przyprawami
i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Brzuszek zwijamy i związujemy mocno cienkim bawełnianym sznurkiem. Odstawiamy do lodówki przynajmniej na 2 godziny (ja pozostawiam mięso w przyprawach na noc);
2. Wkładamy mięso w rękaw do pieczenia i umieszczamy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C na 2,5 godziny.

Przepis dodał użytkownik s-belata

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2ckt1y
d2ckt1y
d2ckt1y
Więcej tematów
d2ckt1y