24-04-2010 12:50
Brzuszek pieczony
Przepis
3.3
(4 głosy)
Oceń:
Składniki
- - 1,5 kg brzuszka
- - 2 ząbki czosnku
- - sól, majeranek, tymianek, vegeta (po 1 łyżce)
- - 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki
Przepis
1. Mięso myjemy i osuszamy. Nacieramy przyprawami
i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Brzuszek zwijamy i związujemy mocno cienkim bawełnianym sznurkiem. Odstawiamy do lodówki przynajmniej na 2 godziny (ja pozostawiam mięso w przyprawach na noc);
2. Wkładamy mięso w rękaw do pieczenia i umieszczamy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C na 2,5 godziny.
Przepis dodał użytkownik s-belata
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.