Trwa ładowanie...
doy3p10
07-02-2010 11:07

Zielona fasolka po bretońsku Kasiuni

Przepis
4.7
(3 głosy)
Oceń:
doy3p10
Składniki
  • 500g zielonej fasolki szparagowej
  • 2 pętka kiełbaski
  • 2 cebule
  • szklanka bulionu
  • koncentrat pomidorowy
  • pieprz ziołowy, sól, chili
  • zioła (majeranek, bazylia, oregano)
Przepis

Fasolkę ugotować al dente. Kiełbaskę pokroić w kostkę lub słupki i podsmażyć, ale bez oleju (wytopi się z kiełbaski. Cebule pokroić w kosteczkę lub piórka i podsmażyć na tłuszczyku z kiełbaski, zalać szklanka bulionu, dodać koncentrat pomidorowy i zioła, sól, pieprz do smaku. Wszystko razem wymieszać i dusić pod przykryciem około pół godziny.

Przepis dodał użytkownik Dzasta_

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
doy3p10
doy3p10
doy3p10
Więcej tematów
doy3p10