07-02-2010 11:07
Zielona fasolka po bretońsku Kasiuni
Przepis
4.7
(3 głosy)
Oceń:
Składniki
- 500g zielonej fasolki szparagowej
- 2 pętka kiełbaski
- 2 cebule
- szklanka bulionu
- koncentrat pomidorowy
- pieprz ziołowy, sól, chili
- zioła (majeranek, bazylia, oregano)
Przepis
Fasolkę ugotować al dente. Kiełbaskę pokroić w kostkę lub słupki i podsmażyć, ale bez oleju (wytopi się z kiełbaski. Cebule pokroić w kosteczkę lub piórka i podsmażyć na tłuszczyku z kiełbaski, zalać szklanka bulionu, dodać koncentrat pomidorowy i zioła, sól, pieprz do smaku. Wszystko razem wymieszać i dusić pod przykryciem około pół godziny.
Przepis dodał użytkownik Dzasta_
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.