Trwa ładowanie...
d2grf6g
02-01-2010 16:07

Polędwica w cieście francuskim

Przepis
3.6
(5 głosów)
Oceń:
d2grf6g
Składniki
  • 1 gruba polędwica wołowa (ok.1,5kg)
  • 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
  • 4 suszone grzyby
  • olej do smażenia
  • 2 jajka
  • 15 dag pasztetu
  • zioła (tymianek lub majeranek)
  • sól, pieprz
Przepis

Polędwicę umyć, osuszyć, podsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Grzyby umyć, namoczyć, ugotować, drobno pokroić, wystudzić. Połączyć z pasztetem, ziołami, 1 jajkiem, wyrobić. Mięso ułożyć na rozmrożonym płacie ciasta, posmarować pasztetem, zawinąć ciastem, ścisło zacisnąć brzegi. Można udekorować listkami z ciasta, posmarować rozkłóconym jajkiem, piec 40 minut w temp. 220 stopni.

Przepis dodał użytkownik LadyLaura26

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2grf6g
d2grf6g
d2grf6g
Więcej tematów
d2grf6g