Trwa ładowanie...
dgdijrr
22-12-2009 13:43

KUTIA

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
dgdijrr
Składniki
  • 1 szklanka ziaren pszenicy
  • 1 szklanka maku
  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1/2 szklanki miodu
  • migdały
  • nieco soli
Przepis

Pszenicę namoczyć na noc, a następnie gotować trzykrotnie zmieniając wodę, gdy pszenica będzie miękka, odsączyć ją na sitku. Mak przemyć pod bieżącą wodą, zalać wrzącym mlekiem, zagotować na małym ogniu, następnie zmielić w maszynce do mięsa, połączyć z ugotowaną pszenicą, dodać resztę składników, wymieszać i wstawić do lodówki.

Przepis dodał użytkownik pfff1222276

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dgdijrr
dgdijrr
dgdijrr
Więcej tematów
dgdijrr