Trwa ładowanie...
d3ejtz7
21-12-2009 20:21

Szybki schab z patelni

Przepis
3.3
(4 głosy)
Oceń:
d3ejtz7
Składniki
    • 5 kotletów ze schabu wieprzowego b/k (grubości ok. 1cm)
    • 2 łyżki mąki
    • 1 łyżka suszonego tymianku
    • 1 łyżeczka soli
    • 0,5 łyżeczki mielonego pieprzu
    • do smażenia: 2 łyżki oleju+1 łyżka masła
Przepis

Mąkę wymieszać z solą, pieprzem i tymiankiem. Kotlety robić nieco tłuczkiem przez folię spożywczą, obtoczyć w mące z przyprawami. Kłaść na mocno rozgrzaną patelnię z tłuszczem, smażyć do zrumienienia z obu stron. Można na koniec podlać nieco wodą albo białym winem i poddusić. Podawać z warzywami z wody albo surówką.

Przepis dodał użytkownik pyza-izeczka

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3ejtz7
d3ejtz7
d3ejtz7
Więcej tematów
d3ejtz7