Aromatyczna zupa pieczarkowa z ziemniakami. Pycha!
Przepis
Jesień to idealny moment na zupy grzybowe. Najszybsza i najprostsza to oczywiście pieczarkowa.
4.0
(6 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
Źródło: Adobe Stock
Składniki
Przepis
- Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, zalać połową wywaru, gotować do miękkości.
- Pieczarki oczyścić ręcznikiem papierowym (można umyć), pokroić w cienkie półplasterki.
- Cebulkę obrać, posiekać. Na patelni rozpuścić masło, wrzucić cebulkę, zeszklić dodać grzyby, smażyć 5-8 min., przełożyć do ugotowanych ziemniaków i wlać resztę bulionu, dodać troszkę mielonego pieprzu i lubczyku, zagotować.
- Śmietanę roztrzepać z mąką i odrobiną soli, zahartować niewielką ilością gorącej zupy, wlać do garnka, zagotować. Podawać posypaną dużą ilością natki pietruszki.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Aromatyczna zupa pieczarkowa z ziemniakami. Pycha!
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
1
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.