07-05-2008 15:14
Grzane Mali<x>nki
Przepis
2.7
(3 głosy)
Oceń:
Składniki
- 1. ok.100g malin (np:mrożonych, które sami nazbieraliśmy w lato ;)
- 2. jedna duża łyżka miodu
- 3. jeden kieliszek rumu (25ml, ale jęsli ktoś chce, może być i większy ;)
- 4. ok.300ml wody
Przepis
Wodę wlać do garnuszka i zagotować.
Dodać maliny i gotować razem, aż owoce pożadnie zmiękną
Dodać miód, zamieszać i znów chwilę pogotować
Następnnie taki "wywar" odcedzić przez sitko z resztek malin (wyglądają mało apetycznie, a i tak prawie cały sok puściły do napoju) i dolać rum.
Jeszcze chwilę trzymać na ogniu, aby smaki się połączyły (spróbować i ew.dodać więcej składników wedle uznania: jeśli smak jest zbyt intensywny dolać wody, jeśli za malo słodki dodac miodu etc ;)
Można podawać!
Przepis dodał użytkownik marcin.n90
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.