Trwa ładowanie...
d1fcwyt
07-07-2022 09:15

Pstrąg pieczony w cieście francuskim z kurkami

Przepis

Soczysty pstrąg i aromatyczne kurki otulone ciastem francuskim to fantastyczna propozycja na przystawkę lub kolację. Tak przygotowaną rybę możemy podać z sałatką solidnie skropioną oliwą z oliwek. Pycha!

d1fcwyt
3.0
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock
Składniki
  • 4 filety z pstrąga
  • 50 dkg kurek świeżych lub mrożonych
  • 1 płat ciasta francuskiego
  • 100 ml śmietany kremówki
  • 1 cytryna
  • 1 pęczek koperku
  • sól, pieprz
  • 1 jajko
  • 2 łyżki masła
Przepis
  • Filety z pstrąga osolić i skropić sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki na 2 godziny.
  • Kurki udusić na maśle, dodać śmietanę, dusić, aż płyn odparuje. Posolić i popieprzyć do smaku.
  • Ciasto francuskie podzielić na 2 części, na każdy położyć po 2 płaty pstrąga, jeden na drugim, na to położyć kurki i posypać koperkiem.
  • Zawinąć ciasto, skleić brzegi widelcem. Posmarować rozbitym jajkiem.
  • Piec w temp 180 st. C przez około 20-25 minut.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Pstrąg pieczony w cieście francuskim z kurkami
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1fcwyt
d1fcwyt
d1fcwyt
d1fcwyt
Więcej tematów
d1fcwyt