Trwa ładowanie...
dns5dln
20-12-2009 19:35

Kaczka po gdańsku

Przepis
3.5
(2 głosy)
Oceń:
dns5dln
Składniki
  • 1 kaczka
  • 4 dkg masła
  • 25 dkg włoszczyzny
  • 50 dkg pomarańczy
  • 0,50 l likieru pomarańczowego
  • sól
  • majeranek
  • mąka
Przepis

Z kaczki odciąć skrzydła i szyję ,posolic, natrzeć majerankiem ,obrumienić w piecu. Szyje i skrzydła obrumienic na maśle , dodac oczyszczoną włoszczyznę i podlać wodą. Gotować na na buliuonb.
Obrumienioną kaczkę zalac przecedzonym bulionem i dusic w piekarniku pod przykryciem do miękkości. Pod koniec duszenia oprószyc mąką, wlac sok z połowy pomarańczy i likier.
Kaczkę podawać w całości przełożoną plastrami świeżej pomarańczy , polana sosem z duszenia.

Przepis dodał użytkownik teresa-kr

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dns5dln
dns5dln
dns5dln
Więcej tematów
dns5dln