Trwa ładowanie...
d1l7op9
16-12-2009 01:06

Łosoś garnirowany

Przepis
3.7
(3 głosy)
Oceń:
d1l7op9
Składniki
  • filet z łososia
  • serek almette śmietankowy
  • 5 dag łosoś wędzony
  • pomarańcza
  • cytryna
  • natka pietruszki
  • pomidorki koktajlowe
  • szalotka
  • 1 papryka np.zółta
  • 1 szklanka bulionu warzywnego (moze być z kostki)
  • 2 łyżki żelatyny
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • jajka przepiórcze
  • sałata lodowa lub inna
Przepis

fileta z łososia około 400 g obsmażyć na oliwie z 2 stron około po 3 min z każdej strony ,pokropić cytryną i sokiem z pomarańczy i odstawić do wystygnięcia .Następnie pokroić go na małe kawałeczki 3-5 cm i ułożyć na półmisku obłożonym liśćmi sałaty .W gorącym bulionie rozpuścić żelatyne i dokładnie wymieszać czekać do ostygnięcia .Łososia wędzonego kroimy drobno ,mieszamy z serkiem dodajemy sok z pomarańczy i kilka kropel cytryny ,natke pietruszki ,sól,pieprz, powstaje mus ,który nakładamy na nasze kawałeczki łososia szprycownicą lub łyżeczką ( ładnie rozkładając) na każdy kawałek dajemy pomidorka koktajlowego (przekrojonego na połówki) połówke jajka przepiórczego ( wcześniej ugotowanego przez 3 min ) i kawałek papryki żółtej . Polewamy galaretką wcześniej zrobiną i odstawiamy na 1 godzine w zimne miejsce COŚ PYSZNEGO

Przepis dodał użytkownik morgolccia323

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1l7op9
d1l7op9
d1l7op9
Więcej tematów
d1l7op9