Trwa ładowanie...
d45yv10
15-12-2009 13:15

ciasto zeberka

Przepis
5.0
(3 głosy)
Oceń:
d45yv10
Składniki
  • 1 szklanka białej oranżady
  • 1 szklanka oliwy
  • 2,5 szklanki mąki + 2 łyżki
  • 1 szklanka cukru
  • 5 jajek
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia (z czubkiem)
  • 1 cukier waniliowy
Przepis

Jajka utrzeć z cukrem (zrobić kogiel mogiel), potem dodawać na przemian mąkę (wymieszaną z proszkiem do pieczenia), oranżadę i oliwę - około 3-4 zmiany.

Po wymieszaniu podzielić masę na dwie równe części - do jednej części dodać 2 łyżki mąki, a do drugiej kakao. Masy wlewać na przemian (po około 3 łyżki) do tortownicy wysmarowanej uprzednio masłem i posypanej bułką tartą.

Piec około 1,5 godziny w temperaturze 150 stopni C.

Przepis dodał użytkownik k.k.wieckowicz

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d45yv10
d45yv10
d45yv10
Więcej tematów
d45yv10