Trwa ładowanie...
d3s5516
12-12-2009 23:00

Chlebowe kulki łososiowe

Przepis
5.0
(2 głosy)
Oceń:
d3s5516
Składniki
  • 50 dag fileta z łososia
  • przyprawa do ryb
  • pól cytryny
  • 8 kromek chleba tostowego
  • pęczek koperku lub pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 15 dag startego żółtego sera
  • 4 łyżki oleju
Przepis

Rybę kroimy na kawałki na jedną porcje. Folię aluminiową smarujemy olejem, układamy na niej kawałki ryby, skrapiamy cytryną i oprószamy przyprawą. Odstawiamy na 30 min. Tosty kroimy w drobną kostkę i mieszamy z serem, posiekanym koperkiem, czosnkiem i łyżką oleju. Kawałki ryby obkładamy starannie masą, wstawiamy do nagrzanego piekarnika (190°C) i zapiekamy ok. 20 min. Podajemy z białym pieczywem.

Przepis dodał użytkownik anitaferdek3

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3s5516
d3s5516
d3s5516
Więcej tematów
d3s5516