Trwa ładowanie...
d3tzem5
08-12-2009 19:55

Tort truskawkowy

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3tzem5
Składniki
  • 220 ml mleka
  • 1 kg mrozonych truskawek
  • po kostce masła i margaryny
  • 4 zółtka
  • 1,5 szklanki cukru pudru
  • 1 łyzka maki przennej
  • 1 łyzka maki ziemniaczanej
  • 2 opakowania biszkoptow
  • 2 opakowania galaretki truskawkowej
Przepis

Żoltka utrzec z cukrem i dwoma rodzajami maki zalac goracym mlekiem i wymieszac.Postawic na parze i ubijac mikserem ok.15 min.Odstawic do ostygniecia.Masło margaryne utrzec na purzysty krem.Mieszajac,dodawac po lyzce masy żółtkowej i polowe porcji rozgniecionych truskawek.Reszte owoców dodac do calosci.Na ułozone w tortownicy biszkopty wyłozyc mase.Nakryc druga warstwe biszkoprów,pokryc mase i zalac galaretka.

Przepis dodał użytkownik maja55523

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3tzem5
d3tzem5
d3tzem5
Więcej tematów
d3tzem5