Trwa ładowanie...
dbvticw
08-12-2009 17:44

Świąteczne zrazy schabowe

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dbvticw
Składniki
    • 1 kg schabu bez kości
    • 5 dag rodzynek suszonych królewskich, czyli dużych
    • sól
    • pieprz
    • olej do smażenia
Przepis

1. Schab umyć, pokroić na ok 1,5 cm plastry. Rozbić, jak na kotlety, posolić i popieprzyć z obu stron.
2. Na poszczególnych porcjach schabu ułożyć po 3 rodzynki i zwinąć w rulon. Ruloniki obwiązać nicią kuchenną.
3. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć zrazy z obu stron, podlewać co jakiś czas wodą. Dusić w ten sposób przez ok. 30 minut. Do sosu dodać kilka rodzynek i dusić przez kolejne 10 minut.
4. Podawać z sosem, ziemniakami i dowolną surówką. Oczywiście przed podaniem pamiętać, aby usunąć nici kuchenne ze zrazów.

Przepis dodał użytkownik malinka0017

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dbvticw
dbvticw
dbvticw
Więcej tematów
dbvticw