07-12-2009 15:05
Kurczak w śmietanie z imbirem i czabrem
Przepis
4.0
(2 głosy)
Oceń:
Składniki
- Filet z kurczaka ok.0,5 kg
- ryz dlugoziarnisty ( dwie szaszetki)
- koperk ok. dwóch lyzeczek
- olej do smazenia
- czaber ok. jednej lyzeczki
- szczypta imbiru
- pieprz czarny mielony,sól do smaku
Przepis
Filety kroimy w kostke dodajemy ,olej ,przyprawy i marynujemy ,czas marynowania zalezy od naszego uznania (im dluzej tym lepiej ).Filety smazymy na patelni ok.10min. po czym dodajemy smietane i dusimy jeszcze kilka minut az sos zgestnieje.Doprawiamy przyprawami. Podajemy z ugotownym ryzem i dekorujac posiekanym koperkiem.
Przepis dodał użytkownik bynek_72
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.