Trwa ładowanie...
d15f5bi
07-12-2009 08:46

Mintaj pieczony z papryka

Przepis
4.0
(1 głos)
Oceń:
d15f5bi
Składniki
  • 75 dag filetów z mintaja
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 żółte papryki
  • 2 czerwone papryki
  • 2 cebule
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki białego wytrawnego wina
  • sól
  • biały pieprz
  • mielona papryka
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Przepis

Filety opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny i odstawić na 10 minut.
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, opłukać, pokroić w niezbyt grube paski. Cebule obrać, wypłukać, pokroić w krążki i przesmażyć z dodatkiem łyżki oliwy.
Naczynie żaroodporne wysmarować resztą oliwy. Na jego dnie ułożyć kawałki ryby, obłożyć papryką, podsmażoną cebulą, posypać solą, pieprzem i mielona papryką oraz skropić winem.
Wstawić do rozgrzanego do temp 200stC piekarnika i zapiekać przez około 25 minut. Przed podaniem posypać zielona pietruszką.
Podawać z ziemniakami puree lub pieczywem.

Przepis dodał użytkownik misia13

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d15f5bi
d15f5bi
d15f5bi
Więcej tematów
d15f5bi