07-12-2009 08:42
Dorsz z jabłkami
Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
Składniki
- 60 dag filetów z dorsza
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 4 jabłka winne
- łyżeczka cukru
- łyżeczka majeranku
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżki masła
- sól
- pieprz
Przepis
Filety opłukać, osuszyć, podzielić na porcje, skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem, obtoczyć w mące, obsmażyć na oliwie z oliwek.
Jabłka umyć, ubrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na części.
W rondlu roztopić masło, włożyć jabłka, posypać cukrem, majerankiem i cynamonem, dusić przez 10 minut.
Usmażoną rybę ułożyć na jabłkach i całość lekko poddusić przez około 5 minut.
Podawać z ziemniakami lub ryżem z dodatkiem surówek.
Przepis dodał użytkownik misia13
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.