Trwa ładowanie...
d3ejtz7
07-12-2009 08:42

Dorsz z jabłkami

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
d3ejtz7
Składniki
  • 60 dag filetów z dorsza
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 jabłka winne
  • łyżeczka cukru
  • łyżeczka majeranku
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
Przepis

Filety opłukać, osuszyć, podzielić na porcje, skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem, obtoczyć w mące, obsmażyć na oliwie z oliwek.
Jabłka umyć, ubrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na części.
W rondlu roztopić masło, włożyć jabłka, posypać cukrem, majerankiem i cynamonem, dusić przez 10 minut.
Usmażoną rybę ułożyć na jabłkach i całość lekko poddusić przez około 5 minut.
Podawać z ziemniakami lub ryżem z dodatkiem surówek.

Przepis dodał użytkownik misia13

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3ejtz7
d3ejtz7
d3ejtz7
Więcej tematów
d3ejtz7