Trwa ładowanie...
d3ehoy6
05-12-2009 23:26

Przysmak gajowego

Przepis
4.6
(8 głosów)
Oceń:
d3ehoy6
Składniki
  • 1/2 kg śledzi
  • 2 garści suszonych grzybków( najlepiej prawdziwków)
  • 3 średnie cebule
  • sól
  • pieprz
  • ostra papryka
  • olej
  • mleko
Przepis

Śledzie mocz pół godziny w wodzie, a potem pół godziny w mleku. Osusz i pokrój w paski o szerokości 2 cm. W tym samy czasie namocz grzyby. Cebulę obierz, przekrój w talarki i zeszklij na rozgrzanym oleju. Wyłóż do salaterki.
Na pozostałym po smażeniu tłuszczu uduś osuszone i pokrojone na kawałki grzyby, ostudź. Wymieszaj w salaterce ze śledziami oraz cebulą. Dopraw do smaku solą i pieprzem oraz papryka. Całość zalej olejem i wstaw na noc do lodówki.

Przepis dodał użytkownik misia13

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3ehoy6
d3ehoy6
d3ehoy6
Więcej tematów
d3ehoy6