05-12-2009 17:41
Krokieciki z barszczem
Przepis
Oceń jako pierwszy:
Składniki
- Ciasto naleśnikowe:
- 20 dkg maki pszennej
- 1/4 litra mleka
- 2 jajka
- sól
- odrobina cukru
- Farsz:
- 2 cebule
- 1/2 kg pieczarek
- 15 dkg sera żółtego
- 2-3 jajka
- bułka tarta
- tłuszcz
- sól
Przepis
Jajka roztrzepać w mleku, dodać wodę, mąkę, sól, cukier. wymieszać i usmażyć naleśniki (można dodać żółtka a z białek ubić pianę)
Pokrojone cebule zeszkilć na tłuszczu, dodać pieczarki starte na grubych oczkach i razem smażyć. Do przestudzonych pieczarek dodać żółty ser starty, wymieszać i doprawić. Naleśniki smarować farszem, zwinąć w rulon, panierować w roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Obsmażyć na tłuszczu.
Przepis dodał użytkownik pamal73
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.