04-12-2009 18:59
Pierogi z kapustą i grzybkami
Przepis
5.0
(2 głosy)
Oceń:
Składniki
- mąka 1 kg
- woda 1 szklanka
- sól 1 szczypta
- grzybki 1/2 kg
- kapusta kiszona 1/2 kg
- pieprz 1 szczypta
Przepis
Wodę zagotowujemy, wlewamy na mąkę i zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy cieniutko i wycinamy trójkąty. Grzybki, cebulkę obieramy, kroimy, podsmażamy na patelni, doprawiamy solą i pieprzem, na koniec do farszu dodajemy kapustę, mieszamy, podsmażamy. Na wrzącą wodę wrzucamy pierogi. Pierogi obgotowujemy w wodzie, aż wypłyną na wierzch garnuszka.
Przepis dodał użytkownik cstruk4
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.