Trwa ładowanie...
d3th1tz
04-12-2009 18:59

Pierogi z kapustą i grzybkami

Przepis
5.0
(2 głosy)
Oceń:
d3th1tz
Składniki
  • mąka 1 kg
  • woda 1 szklanka
  • sól 1 szczypta
  • grzybki 1/2 kg
  • kapusta kiszona 1/2 kg
  • pieprz 1 szczypta
Przepis

Wodę zagotowujemy, wlewamy na mąkę i zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy cieniutko i wycinamy trójkąty. Grzybki, cebulkę obieramy, kroimy, podsmażamy na patelni, doprawiamy solą i pieprzem, na koniec do farszu dodajemy kapustę, mieszamy, podsmażamy. Na wrzącą wodę wrzucamy pierogi. Pierogi obgotowujemy w wodzie, aż wypłyną na wierzch garnuszka.

Przepis dodał użytkownik cstruk4

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3th1tz
d3th1tz
d3th1tz
Więcej tematów
d3th1tz