Trwa ładowanie...
docwzde
03-12-2009 08:20

Rybna poduszeczka

Przepis
1.0
(1 głos)
Oceń:
docwzde
Składniki
  • 2 filety rybne (najlepiej Panga, ale dobry jest też łosoś)
  • jedno opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • 1 papryka czerwona
  • 1 pęczek koperku (może być mrożony)
  • 20 dkg sera żótego
  • 1 jajko
  • łuzkane ziarna (słonecznik, dynia moze być również sezam badz płatki migdałowe)
  • łyżka masła do smażenia
  • sól i pieprz do smaku
Przepis

filety rybne przyprawić wedłóg uznania, paprykę czerwoną pokroić w drobną kostkę i zeszklić na maśle, rozwałkować ciasto francuskie na cienki kwadrat bądz jeśli jest to ciasto w formie zwiniętej rolki to poprostu je rozwinać, na jednej połowie ciasta ułozyć kolejno: filety rybne, zeszkloną paprykę koperek i starty żółty ser następnie przykryć je drógą połową ciasta, rozbełtać jajko, wysmarować nim brzegi ciasta tak by się skleiły tworząć kieszeń w której znajduje się ryba, następnie resztą jajka posmarować wierzch powstałej kieszeni (pieroga) i posypać ziarnami (osobiście najbardziej pasują mi do tego płatki migdałowe) Wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 190C i zapiekać około 30 minut. Danie jet szybkie do przygotowania, ładnie wygląda i znakomicie smakuje jest też bardzo szybkie w przygotowaniu. Można je podać gościom jako jeden pieróg (kieszeń) i pokroić na kawałki można również jeśli dysponujemy większą ilością ciasta francuskiego zrobić taki pieróg dla każdego z gości z osobna. Smacznego

Przepis dodał użytkownik huskystar

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
docwzde
docwzde
docwzde
Więcej tematów
docwzde