Trwa ładowanie...
d3ixacu
01-12-2009 19:27

Łopatka po chińsku

Przepis
1.5
(2 głosy)
Oceń:
d3ixacu
Składniki
  • łopatka wieprzowa 500 g
  • cebula 2 szt.
  • olej 2 łyżki
  • papryka czerwona 1 szt
  • pieczarki 5 szt
  • curry 1 łyżka
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do gulaszu
  • przyprawa do chińskiego
  • papryka ostra
  • papryka słodka
Przepis

Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy mięso pokrojone w kostkę, na rumiany kolor. Następnie dodajemy pokrojoną cebulę i pokrojone pieczarki, a także oczyszczoną i drobno pokrojoną paprykę. Całość podsmażamy. Na koniec dodajemy przyprawy oraz 2 szklanki wody, przykrywamy i dusimy do miękkości.

Podajemy z kaszą.

Przepis dodał użytkownik iza.kubica

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3ixacu
d3ixacu
d3ixacu
Więcej tematów
d3ixacu