29-11-2009 20:18
Babeczki czekoladowe
Przepis
3.0
(1 głos)
Oceń:
Składniki
- margaryna Kasia 125 g
- cukier 250 g
- miód 2 łyżki
- jajka 2 szt
- mąka pszenna 250 g
- proszek do pieczenia 2 łyżeczki
- kakao 60 g
- mleko 3/4 szklanki
- ciemna czekolada 50 g
Przepis
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Ucieramy masło z cukrem i miodem. Dorzucamy jaja, ucieramy tak długo, aż masa będzie jasna i dość gładka. Dorzucamy mąkę, proszek do pieczenia i kakao i ucieramy. Powoli dolewamy mleko. Masa ma być dość gęsta. Siekamy lub kroimy czekoladę na drobne kawałki, dorzucamy i mieszamy. Do papierowych foremek nakładamy kopiasta łyżkę. Pieczemy 20 minut bez termoobiegu
Przepis dodał użytkownik iza.kubica
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.