Trwa ładowanie...
d2ci1dd
28-11-2009 18:53

Cebule niespodzianki

Przepis
3.3
(3 głosy)
Oceń:
d2ci1dd
Składniki
  • 8 dużych cebul
  • 0.25 kg pieczrek
  • 1 jajko
  • garść startego żółtego sera
  • 1 czerstwa kajzerka
  • mleko
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny
  • suszony rozmaryn
  • garść posiekanej pietruszki
  • oliwa lub olej
  • keczup
Przepis

Bułkę namoczyć w mleku a gdy napęcznieje odcisnąć. Cebulę włożyć na 10 minut do wrzącej osolonej wody zakwaszonej łyżeczką soku z cytryny, dokładnie odsączyć i ściąć wierzchołki a następnie ostrożnie wydrążyć starając się nie uszkodzić zewnętrznych łusek. Usunięty miąższ posiekać. Grzyby drobno pokroić. Razem z posiekaną cebulą udusić na tłuszczu lekko ostudzić. Wymieszać z namoczoną bułką jajkiem startym serem i posiekaną pietruszką doprawić do smaku. Masą grzybową nadziać wydrążone cebule pokropić tłuszczem i wstawić do nagrzanego piekarnika (200-220C) na 15-20 minut. Przed podaniem obficie polać keczupem. Podawać najlepiej z dodatkiem pieczywa.

Przepis dodał użytkownik ostranat

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2ci1dd
d2ci1dd
d2ci1dd
Więcej tematów
d2ci1dd