zaloguj | rejestruj
w przepisach
w przepisach
w całym serwisie

Podaj składniki, jakie masz w lodówce:

usuń
usuń
usuń
+ kolejny składnik anuluj
DODAJ DO ULUBIONYCH 2009-11-28

Śledzie w oleju

oliwkowa
przepis lubi: 0 osób 4/5 7 głosów
Składniki
  • śledzie 8 płatów
  • olej 1/2 szklanki
  • cebula 2 sztuk
kalkulator miar i wag
Kalkulator miar i wag

Każdy przepis wydaje się prosty, jeśli jesteś pewny, jakich miar składników użyć. Co jednak zrobić, kiedy nie dysponujesz wagą kuchenną, a lista produktów, których potrzebujesz, aby przygotować ulubione naleśniki zawiera 300 g i 250 ml mleka? W takiej sytuacji pomoże ci kalkulator miar i wag, który w prosty sposób pozwoli ci przeliczyć różne miary i wagi poszczególnych składników, na inne, którymi dysponujesz w kuchni. Dzięki temu już żaden przepis cię nie zaskoczy.

Przygotowanie
Śledzie wymoczyć, odsączyć i pokroić w paski szerokości 1-1/2 cm. Wyłożyć do miski i zalać olejem.
Cebule obrać, pokroić w kostkę. Po 5 minutach odsączyć, odstawić do ostygnięcia.

Wszystko dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki.
Podawać po 24 godzinach

Polub WP Kuchnia na Facebooku


Opinie (3)

Pozostało znaków: 4000

REGULAMIN

0
0
~polecam~~ 2016-03-21 (14:12) 4 miesiące 7 dni 21 godzin i 54 minuty temu

Ja cebulkę kroję w kostkę i smaże na patelni na bardzo małym ogniu z odrobiną oleju.Po ostudzeniu dodaję do sledzi, jest o wiele lepsza niż surowa.

odpowiedz

4
1
~Magda 2010-10-04 (21:55) 5 lat 9 miesięcy 24 dni 14 godzin i 11 minut temu

O śledziach...
A po co tę cebulkę odcedzać? Pół wieku gotuję i posiekana cebula nigdy mi nie wydzielała nic a nic. Może jakiś nowy gatunek?

odpowiedz

pokaż 1 ukrytą odpowiedź

Bądź z nami na bieżąco


Polecane przepisy
regulamin
Popularne przepisy
Rogaliki, Śledzie po kaszubsku, Naleśniki, Kurczak, Śledzie przepisy, Śledzie w oleju, Szarlotka, Barszcz czerwony, Pierogi, Makowiec, Knedle, sernik na zimno, Placuszki, Sałatka gyros, Blok czekoladowy, Mięso mielone, Ciasta na zimno, Sałatka, Dania z ziemniaków, Desery