zaloguj | rejestruj
w przepisach
w przepisach
w całym serwisie

Podaj składniki, jakie masz w lodówce:

usuń
usuń
usuń
+ kolejny składnik anuluj
DODAJ DO ULUBIONYCH 2009-11-28

Śledzie w oleju

oliwkowa
przepis lubi: 0 osób 3/5 3 głosy
Składniki
  • śledzie 8 płatów
  • olej 1/2 szklanki
  • cebula 2 sztuk
kalkulator miar i wag
Kalkulator miar i wag

Każdy przepis wydaje się prosty, jeśli jesteś pewny, jakich miar składników użyć. Co jednak zrobić, kiedy nie dysponujesz wagą kuchenną, a lista produktów, których potrzebujesz, aby przygotować ulubione naleśniki zawiera 300 g i 250 ml mleka? W takiej sytuacji pomoże ci kalkulator miar i wag, który w prosty sposób pozwoli ci przeliczyć różne miary i wagi poszczególnych składników, na inne, którymi dysponujesz w kuchni. Dzięki temu już żaden przepis cię nie zaskoczy.

Przygotowanie
Śledzie wymoczyć, odsączyć i pokroić w paski szerokości 1-1/2 cm. Wyłożyć do miski i zalać olejem.
Cebule obrać, pokroić w kostkę. Po 5 minutach odsączyć, odstawić do ostygnięcia.

Wszystko dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki.
Podawać po 24 godzinach

Opinie (1)

Pozostało znaków: 4000

REGULAMIN

3
0
~Magda 2010-10-04 (21:55) 3 lata 6 miesięcy 20 dni 3 godziny i 56 minut temu

O śledziach...
A po co tę cebulkę odcedzać? Pół wieku gotuję i posiekana cebula nigdy mi nie wydzielała nic a nic. Może jakiś nowy gatunek?

odpowiedz

Bądź z nami na bieżąco


Polecane przepisy
regulamin
Popularne przepisy
Rogaliki, Sałatka, Śledzie w oleju, Kurczak, Desery, Barszcz czerwony, Szarlotka, Śledzie po kaszubsku, Pierogi, Sałatka gyros, Mięso mielone, Placuszki, Śledzie przepisy, Ciasta na zimno, Dania z ziemniaków, Knedle, sernik na zimno, Naleśniki, Makowiec, Blok czekoladowy