Trwa ładowanie...
d2dapa4
28-11-2009 10:32

Kalmary smażone

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2dapa4
Składniki
  • kalmary mrożone (pokrojone na krążki) 1 kg
  • sól do smaku
  • mąka do obtoczenia
  • olej do smażenia
  • cytryna 1 szt
Przepis

Kalmary pocięte na krążki umyć i pozostawić na cedzaku do obcięknięcia wody.

Następnie posolić, obtoczyć w mące i smażyć na mocno rozgrzanym oleju do zrumienienia.

Po usmażeniu pozostawić na ręcznikach papierowych do obcięknięcia nadmiaru oleju.

Ułożyć na talerzu i polać sokiem z cytryny. Podawać ciepłe.

Przepis dodał użytkownik iza.kubica

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2dapa4
d2dapa4
d2dapa4
Więcej tematów
d2dapa4