Trwa ładowanie...
d3uxfv3
27-11-2009 22:33

Miodownik

Przepis
4.0
(9 głosów)
Oceń:
d3uxfv3
Składniki
  • Składniki na ciasto:
    • 50 dag mąki
  • 1 kostka masła
  • 20 dag cukru pudru
  • 2 jajka 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka sody oczyszczonej
    • Składniki na nadzienie:
    • 20 - 30 dag posiekanych
  • orzechów włoskich
  • 10 dag cukru
  • 10 dag masła
  • 2 łyżki miodu
  • budyń (ugotuj według
  • przepisu na opakowaniu)
  • ale z dodatkiem
  • 15 dag cukru pudru
  • 30 dag mała
  • powidła śliwkowe
Przepis

Posiekaj na stolnicy składniki ciasta. Zagnieć, podziel na trzy części, włóż na 30 minut do lodówki. Jedną część rozwałkuj na blasze, upiecz w temp. 180'C. Zdejmij z blachy. Upiecz drugi placek i też zdejmij. Na blasze rozwałkuj trzecią porcję ciasta. Przesmaż w rondelku składniki masy, rozsmaruj na surowym placku, upiecz. Zrób krem: zimny budyń utrzyj z masłem. Dwa placki (te bez niczego) posmaruj powidłami i kremem, ułóż jeden na drugim i przykryj plackiem z masą orzechową. Przykryj folią i wstaw do lodówki.

Przepis dodał użytkownik agga129

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3uxfv3
d3uxfv3
d3uxfv3
Więcej tematów
d3uxfv3