Trwa ładowanie...
d147jpw
09-06-2020 09:45

Racuchy z jabłkami. Jak je zrobić?

Przepis

Kto z nas nie zajadał się w dzieciństwie racuchami? Do wyboru mamy racuchy drożdżowe lub na zsiadłym mleku. W czym tkwi sekret ich przygotowania? Żeby placuszki wyszły delikatne, warto przesiać mąkę przez sitko, a do rozgrzanego oleju, na którym będziemy je smażyć, dodajmy łyżkę masła.

d147jpw
3.8
(69 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Okazja:
Pixabay.com
Źródło: Pixabay.com
Składniki
  • 2 łyżeczki cukru
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 3 szt. jabłek
  • 1 jajko
  • 2 szklanki mąki
  • 1/2 l mleka
  • 1 szczypta soli
  • 1 szklanka wody
Przepis
  • Mleko, mąkę, wodę, cukier, sól oraz jajko dokładnie mieszamy mikserem, aby uzyskać konsystencje gęstego ciasta tak, jak na naleśniki.
  • Obieramy jabłka i kroimy je w plastry, a następnie zanurzamy w cieście i pieczemy na patelni z odrobiną oleju.
  • Usmażone posypujemy cukrem pudrem.

Przepis dodał użytkownik julia313

Racuchy z jabłkami. Jak je zrobić?
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

3

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d147jpw
d147jpw
d147jpw
d147jpw
Więcej tematów
d147jpw