27-11-2009 08:13
zapiekanka łazankowa
Przepis
5.0
(2 głosy)
Oceń:
Składniki
- makaron łazankowy
- 0,5 kg pieczarek
- duża cebula
- 0,5 kg kiszonej kapusty
- 0,3 kg żółtego sera
- pieprz, sól, olej lub inny tłuszcz( do usmażenia pieczarek z cebulką)
Przepis
Pieczarki smażymy z cebulką,doprawiamy do smaku, kapuste gotujemy ok pół godz., makaron gotujemy. Do gotowych pieczarek dodajemy ugotowaną kapuste(łyżką cedzakową bez odsączania wody) i razem dusimy ok 10min. Następnie dodajemy makaron i mieszamy wszystko. Następnie wykładamy warstwę do naczynia żaroodpornego posypujemy startym serem- i tak kilka warstw. Zapiekamy kilka minut w piekarniku.
smacznego
Przepis dodał użytkownik renata452s
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.