Trwa ładowanie...
d2ckt1y
26-11-2009 19:48

Halibut pieczony w winie

Przepis
3.3
(6 głosów)
Oceń:
d2ckt1y
Składniki
  • halibut 1 kg
  • masło 2-3 łyżki
  • śmietana 1/2 szkl
  • wino białe 1/2 szkl
  • cytryna 1/2 szt
  • natka pietruszki posiekana 1 łyżka
  • sól
  • cukier do smaku
Przepis

Halibuta sprawić, umyć, ściągnąć skórę, posolić.
Ogniotrwałe naczynie wysmarować masłem i ułożyć w nim rybę, a następnie polać stopionym tłuszczem.
Wstawić naczynie z rybą do nagrzanego piekarnika i piec około 25 min.

W czasie pieczenia polewać winem z dodatkiem małej ilości wody.
Gdy ryba jest miękka, zalać ją śmietaną i piec jeszcze ok. 5 min.
Upieczoną rybę przybrać plastrami cytryny i posypać natką pietruszki.

Podawać w naczyniu, w którym ryba się piekła, z dodatkiem ziemniaków z wody oraz sezonowej surówki.

Przepis dodał użytkownik iza.kubica

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2ckt1y
d2ckt1y
d2ckt1y
Więcej tematów
d2ckt1y