Trwa ładowanie...
d16jr38
16-10-2009 12:03

Kotleciki z plastrów szynki konserwowej

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d16jr38
Składniki
  • opakowanie szynki konserwowej plastry sera żółtego papryka czerwona surowa
  • Panierka:
  • 1 jajko
  • mąka
  • bułka tarta
Przepis

Jajko roztrzepujemy tak jak na kotlety. W drugim talerzu mąkę i bułkę tartą łączymy. Rozkładamy plastry szynki. Na plaster szynki układamy pół plastra sera żółtego i pokrojoną w słupki paprykę czerwoną (można dodać pieczarkę). Przykrywamy to wszystko drugim plastrem szynki łącząc. Obtaczamy delikatnie w rozmąconym jajku, następnie w bułce z mąką i odkładamy. Piec można piekarniku lub na patelni aż się zarumienią.

Przepis dodał użytkownik malinowalukrecja

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d16jr38
d16jr38
d16jr38
Więcej tematów
d16jr38