Trwa ładowanie...
d4djg4s
16-10-2009 09:44

AJERKONIAK LIKIER JAJECZNY

Przepis
3.7
(3 głosy)
Oceń:
d4djg4s
Składniki
  • 500 ml spirytusu
  • 300 ml mleka pełnotłustego
  • 250 g cukru
  • Cukier waniliowy
  • 5 żółtek
Przepis

Ucieramy żółtka z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Mleko gotujemy, studzimy i dokładnie ubijamy z kremem jajecznym. Przelewamy do butelki, dolewamy spirytus i wstrząsamy, żeby wszystkie składniki się dobrze wymieszały. Możemy również wlewać spirytus porcjami do kremu i mieszać za pomocą miksera. Wymieszany likier odstawiamy w zamkniętej butelce na kilka dni. Przed użyciem wstrząsamy.

Przepis dodał użytkownik malinowalukrecja

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4djg4s
d4djg4s
d4djg4s
Więcej tematów
d4djg4s