Trwa ładowanie...
d45ayx3
31-07-2009 12:29

Orzechowiec

Przepis
3.0
(8 głosów)
Oceń:
d45ayx3
Składniki
  • Ciasto:
  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka cukru
  • 20 dag masła
  • 2 jajka
  • 2 łyżki miodu
  • łyzeczka kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Masa orzechowa:
  • 30 dag orzechów włoskich
  • 2 łyżki miodu
  • 10 dag masła
  • Krem I:
  • 2 opakowania budyniu śmietankowego
  • 3 szklanki mleka
  • pol kostki masła
  • Krem II:
  • 1 puszka skondensowanego mleka słodzonego
Przepis

Składniki na ciasto polaczyc i wyrobic ciasto,następnie podzielić je na trzy części.Dwa placki piec ok 15 minut w temp 180 stopni. Trzeci placek przed pieczeniem pokrywamy masa orzechowa - maslo roztapiamy w garniszku , dodajemy miod i orzechy, mieszamy by wszystkie orzeszki pokryly sie masa - i to gorace wylewamy na surowe ciasto.Pieczemy jak dwa poprzednie. Gdy wszystkie "placki" ostygna mozemy przystapic do koncowego wykanczania - Na pierwszy spod wylewamy mase krowkowa z mleka skondensowanego ( w tym celu gotujemy je ok 2 godz lub kupujemy gotowa mase ), przykrywamy plackiem a na niego nakladamy goracy budyn zmiksowany z maslem, na to nakladamy ostatnia warstwe czyli placek z masa orzechowa

Przepis dodał użytkownik Goplana

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d45ayx3
d45ayx3
d45ayx3
Więcej tematów
d45ayx3