Trwa ładowanie...
drneafc
31-07-2009 12:15

CIASTO ORZECHOWO-JABLKOWE

Przepis
3.8
(6 głosów)
Oceń:
drneafc
Składniki
  • Skladniki na biszkopt jeden zwykly drugi kakaowy - wg własnego przepisu
  • Masa orzechowa:
  • - 20 dag orzechow wloskich mielonych
  • - 1/2 szkl mleka
  • - 1/2 szkl. cukru
  • - 1 kost. masla
  • Masa jablkowa:
  • -- 1 kg jablek
  • - 2 lyzki cukru
  • - galaretka cytrynowa
Przepis

Mleko z cukrem i orzechami gotujemy na malym ogniu, tak aby sie nie przypalilo ok 5-7 min. Ostudzic i zimną masę orzechową zmiksowac z masłem. Nałozyc na biszkopt. Jablka obrac, zetrzec na grubej tarce i włożyć do garnka z 2 łyzkami cukr, uprazyc tak aby były miękkie i odparowaly sok. Następnie wsypac galaretkę (nie gotowac). Ostudzic i wyłożyc na 2-gi biszkopt. Biszkopty mozna nasączyc sokiem z cytryny. Na gore mozna wylac galaretkę lub polac polewą czekoladową .

Przepis dodał użytkownik Goplana

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
drneafc
drneafc
drneafc
Więcej tematów
drneafc