Trwa ładowanie...
d11sjsq
31-07-2009 11:59

Sernik na herbatnikowym spodzie

Przepis
4.0
(2 głosy)
Oceń:
d11sjsq
Składniki
  • 125 g masła
  • 250 g ciasteczek petit beurre
  • 750 g białego sera
  • 4 jajka
  • 180 g śmietanki 36%
  • 30 ml soku z cytryny
  • 30 ml soku z pomaranczy
  • zest z pomaranczy
  • 385 g drobnego cukru
  • 50 g czekolady rozpuszczonej
  • garsc rodzynek
Przepis

Maslo rozpuszczamy w mikrofalowce, dodajemy je do rozdrobnionych herbatnikow ( mozna je rozmic tluczkiem lub np w robocie kuchennym ). Mieszamy i mase wkladamy na chwile do zamrazalnika. Ser, jaja, smietane, soki, zest i cukier miksujemy do uzyskania jednolitej masy.Mozemy dorzucic rodzynki jesli ktos lubi. Masa maslano-herbatnikowa wykladamy forme do pieczenia a na nia wylewamy mase serową. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do ok 150-180 st. na godzinę. Pozostawiamy do ostygniecia po czym wierzch polewamy czekolada.

Przepis dodał użytkownik Goplana

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d11sjsq
d11sjsq
d11sjsq
Więcej tematów
d11sjsq