Trwa ładowanie...
d2vvk41
26-07-2009 14:25

Pieczeń z indyka z winem

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2vvk41
Składniki
  • 1 kg piersi z indyka
  • 3 marchewki
  • 0,100 ml wina białego wytrawnego
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz
  • trochę śmietany
Przepis

Mieso umyc ,osuszyć i posolić , posypać pieprzem, posmarowac olejem i odstawic na 1 godzine do lodowki. Obrać marchewki.Mięso obsmażyć na maśle i dusić pod przykryciem, podlewając wodą z winem.Dodać marchewki.Dusic do miękkości.Wyjąć mięso i pokroić w plastry, sos zagęścic mąką i śmietaną.Podawac z ziemniakami lub kluskami, ryżem.

Przepis dodał użytkownik teresa-kr

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2vvk41
d2vvk41
d2vvk41
Więcej tematów
d2vvk41