09-07-2009 13:47
Potrawka z krewetkami
Przepis
4.5
(4 głosy)
Oceń:
Składniki
- kalafior
- sól
- pieprz
- cebula
- bakłażan
- 20 dag ryżu basmati
- olej
- 3 łyżki czerwonej pasty curry
- 425 ml mleka kokosowego
- sok z 1/2 limonki
- 12 mrożonych krewetek
- 10 dag mrożonego groszku
- 3 gałązki kolendry
Przepis
Kalafiora umyj, podziel na różyczki i gotuj w osolonym wrzątku ok. 5 minut. Cebulę i czosnek obierz, drobno pokrój. Bakłażana umyj i pokrój w kostkę. Ugotuj ryż. Na oleju smaż ok. 10 minut cebulę, bakłażana. Dodaj czosnek, pastę curry, przesmaż razem. Podlej mlekiem kokosowym i sokiem z limonki. Gotuj ok. 5 minut. Krewetki przesmaż na oleju, przypraw solą i pieprzem. Ugotowany ryż odcedź. Kalafiora dodaj do curry, przypraw, zagotuj. Dodaj posiekane listki kolendry. Curry podawaj z ryżem i z krewetkami.
Przepis dodał użytkownik patisia38
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.