Trwa ładowanie...
d40xhpw
05-07-2009 22:43

Serca czekoladowe

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d40xhpw
Składniki
  • CIASTO:
  • 7 dag gorzkiej czekolady (3/4 tabliczki)
  • 7 dag masła
  • 7 dag cukru
  • 1 jajko
  • 7 dag mąki pszennej
  • szczypta proszku do pieczenia
  • NADZIENIE:
  • 4 łyżki dżemu z czarnej porzeczki
  • DO DEKORACJI:
  • 10 dag polewy czekoladowej
  • kolorowe cukierki
  • kolorowa posypka
Przepis

Czekoladę grubo posiekać, stopić w kąpieli wodnej (woda musi być gorąca, ale nie powinna wrzeć).
Masło utrzeć z jajkiem i cukrem na puszystą masę, stopniowo dolewać rozpuszczona czekoladę.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać przez sitko, dodać do masy, wymieszać.
Foremki natłuścić, wysypać mąką, napełnić przygotowanym ciastem. Piec 20-25 minut w temp 170-190stC.
Upieczone serduszka przestudzić w foremkach przez 3-5 minut, wyjąć, przełożyć na deskę kuchenną.
Zimne ciastka przekroić w poprzek, ostrożnie posmarować dżemem porzeczkowym.
Polewę stopić w kąpieli wodnej na niewielkim ogniu. Oblać serduszka, przybrać cukierkami lub posypką.

Przepis dodał użytkownik misia13

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d40xhpw
d40xhpw
d40xhpw
Więcej tematów
d40xhpw