Trwa ładowanie...
d2wxbgh
04-07-2009 17:04

Śledzie z jabłkami i groszkiem

Przepis
5.0
(2 głosy)
Oceń:
d2wxbgh
Składniki
  • 4 filety z solonych śledzi
  • szklanka mleka
  • 2 jabłka
  • czerwona papryka
  • cebula
  • ? szklanki zielonego groszku
  • 1/2szklanki majonezu
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • cytryna
Przepis

filety zalać mlekiem wymieszanym ze szklanką wody, odstawić na 20 minut.
Paprykę sparzyć, zdjąć skórkę, usunąć pestki i drobno pokroić.. cebulę obrać, drobno posiekać, sparzyć i odcedzić. Umyte jabłka zetrzeć na tarce jarzynowej z dużymi otworami, skropić sokiem z cytryny, by nie ściemniały. Szczypiorek wypłukać, osuszyć, posiekać.
Paprykę, cebulę, jabłka i groszek wymieszać z majonezem, doprawić solą i pieprzem.
Śledzie opłukać, osuszyć, pokroić na kawałki, ułożyć na półmisku. Polać sosem, udekorować posiekanym szczypiorkiem i plastrami cytryny.

Przepis dodał użytkownik misia13

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2wxbgh
d2wxbgh
d2wxbgh
Więcej tematów
d2wxbgh