Trwa ładowanie...
d2ysnk7
04-07-2009 16:35

Pomidory nadziewane z tuńczykiem

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2ysnk7
Składniki
  • 4 średniej wielkości pomidory
  • 20 dag tuńczyka w oleju
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • łyżeczka tartego chrzanu
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny
  • 4 liście sałaty
  • listki bazylii
Przepis

Pomidory umyć, ściąć wierzchołki, łyżeczką wydrążyć miąższ. Ścięte wierzchy i miąższ rozdrobnić.
Tuńczyka osączyć, drobno pokroić, dodać chrzan, rozdrobnione pomidory i szczypiorek, doprawić solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny, całość wymieszać.
Wydrążone pomidory tuż przed podaniem napełnić przygotowaną masą.
Podawać ułożone na liściach sałaty, przyozdobione listkami bazylii.

Przepis dodał użytkownik misia13

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2ysnk7
d2ysnk7
d2ysnk7
Więcej tematów
d2ysnk7