Trwa ładowanie...
d43vkso
02-07-2009 17:20

Kurcze faszerowane

Przepis
1.0
(2 głosy)
Oceń:
d43vkso
Składniki
    • 4-5 niewielkich kurczaków. Farsz do jednego kurczaka: 1 czerstwa kajzerka
    • 1/2 szklanki mleka
    • 1 jajko
    • 5 dag masła
    • 1 kurza wątróbka
    • 1 czubata łyżka posiekanego koperku
    • 1 czubata łyżka posiekanej natki
    • sól
    • pieprz
Przepis

Przygotuj farsz: bułkę namocz w mleku i odciśnij. Oddziel żółtko od białka. Masło utrzyj z żółtkiem na krem, dodaj drobno posiekaną surową wątróbkę, namoczoną bułkę, koperek oraz pietruszkę. Przypraw solą i pieprzem, starannie wymieszaj. Białko ubij na sztywno i delikatnie połącz z masą. Napełnij farszem kurczaka i zaszyj bawełnianą nicią. Piecz godzinę w gorącym piekarniku - najpierw w temperaturze 200°C, a potem, gdy skórka pięknie się przyrumieni, w temperaturze 170°C

Przepis dodał użytkownik siwulkaaa89

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d43vkso
d43vkso
d43vkso
Więcej tematów
d43vkso