01-07-2009 18:37
Szpinak po katalońsku
Przepis
Oceń jako pierwszy:
Składniki
- 0.5 kg umytych i osuszonych liści szpinaku
- 5 łyżek oliwy
- 3 łyżki rodzynek
- 3 łyżki orzeszków piniowych
- 1-2 posiekane ząbki czosnku (dowolnie)
- sól
- pieprz
Przepis
Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie, odcedzić. Oliwę rozgrzać, lekko podsmażyć orzeszki, dodać rodzynki i czosnek, chwilę smażyć na małym ogniu, aby czosnek puścił aromat. Dodać szpinak, przykryć, co jakiś czas mieszać. Kiedy wszystkie liście zmiękną, szpinak odkryć i odparować. Doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem.
Przepis dodał użytkownik siwulkaaa89
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.