Trwa ładowanie...
d1glhbk
01-07-2009 18:37

Szpinak po katalońsku

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1glhbk
Składniki
  • 0.5 kg umytych i osuszonych liści szpinaku
  • 5 łyżek oliwy
  • 3 łyżki rodzynek
  • 3 łyżki orzeszków piniowych
  • 1-2 posiekane ząbki czosnku (dowolnie)
  • sól
  • pieprz
Przepis

Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie, odcedzić. Oliwę rozgrzać, lekko podsmażyć orzeszki, dodać rodzynki i czosnek, chwilę smażyć na małym ogniu, aby czosnek puścił aromat. Dodać szpinak, przykryć, co jakiś czas mieszać. Kiedy wszystkie liście zmiękną, szpinak odkryć i odparować. Doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem.

Przepis dodał użytkownik siwulkaaa89

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1glhbk
d1glhbk
d1glhbk
Więcej tematów
d1glhbk